In gedachten

17 mei 2017 - Torres del Río, Spanje

Estella - Torres del Rio: 29km

Zwijgend lopen we op enige afstand van elkaar even ons eigen stukje camino, even geen behoefte om te praten. Misschien heeft het te maken met de eenvoud van de weg van vandaag: het zijn makkelijke, brede paden, opnieuw tussen de akker en wijngaarden door. Je hoeft niet zo op te letten waar je je voeten neer zet waardoor je gedachten de vrijheid hebben om te komen en te gaan. Omringd door de buitenwereld toch even naar het middelpunt van ons eigen bestaan. Midden in het niks van de velden staat een soort foodtruck, een kleine oase waar de stoelen om de tafels vol zitten met verhitte, vermoeide en dankbare pelgrims. Even een momentje van rust, schoenen gaan uit en soms ook niet meer aan omdat de voeten te pijnlijk zijn, soms vol blaren en gaat het verder met verbandjes ingepakte voeten op slippers. Wat ben ik blij dat mijn voeten het goed doen! Verder maar weer, Anneke wil nog graag even alleen lopen en laat zich afzakken. Ze wil er over nadenken hoe ze haar laatste week camino verder wil gaan voor ze weer naar huis moet. Het laatste stukje naar Torres del Rio gaat heuvel op en we zien de herberg waar het terras weer vol zit met bekenden, ze roepen ons al toe. Het eten gaat in shifts en we hebben het over wat de camino ons tot nu toe al heeft gebracht. Annemarie, die (NLP) coach van beroep is vraagt om ons een symbool te noemen. Zelf heeft ze de rugzak: met ervaringen en de zon op de rug vool vertrouwen naar het onbekende. Sigrid noemt water: sterker dan steen en het vindt altijd een weg. Anneke de loopbeweging: de rustige cadans om ergens te gaan komen. En ik, ik noem de wind: de harde wind van de eerste dag die me hielp om de onrust uit mijn hoofd te blazen. Anneke is er uit: ze gaat ons verlaten om alleen haar eigen camino nog een stukje vorm te geven in de hoop  antwoorden te vinden op haar vragen, in haar eigen cadans. Jammer maar ik snap het wel, uiteindelijk zijn we hier voor ons zelf..                                                                                                                        Albergue Casa Mariela